Ljetni kamp “Hrvatska za djecu“

Ljetnim kampom priveli smo kraju prvi dio rehabilitacijske godine koja je ispunjena. Lijepo vrijeme u mjesecima lipnju i srpnju omogućili su da se veći dio aktivnosti provede na otvorenome. Nekim aktivnostima, kao i završnoj proslavi na otvorenom prisustvovali su roditelji naših korisnika. Roditelji su tako aktivno pružili podršku svojoj djeci u učenju, a i sami bili dijelom zabavnih natjecanja.

Djeca su imala priliku kreativno se izražavati kroz glazbene igre, brojalice i slobodnu improvizaciju na instrumentima. Dosadašnji komplet Orffova instrumentarija upotpunili smo ovogodišnjom donacijom i iskoristili priliku da potičemo dječju komunikaciju i kreativno izražavanje, samosvijest i slobodu kroz glazbu i pokret.

Rehabilitacijski program se intenzivno provodio cijelu godinu, te je ljetni kamp dobrodošao kao prostor za ponavljanje naučenih vještina uz obilje smijeha i opuštenu atmosferu. U igrama su nam se pridružili i roditelji te su i na taj način mogli svjedočiti svemu što su njihova djeca postigla.

Djecu su obradovali donirani materijali i igračke, koje su u suradnji s rehabilitatorima zajednički sastavili učeći se istovremeno slijeđenju uputa, vježbajući motoriku ruku i prstiju i razvijajući osjećaj zadovoljstva postignutim.

Sportske aktivnosti, kreativne radionice glazbe i slikanja, rehabilitacijsko-edukacijske igre obilježile su početak ljetnih mjeseci i napunile Centar smijehom i vedrom atmosferom što se može vidjeti i na fotografijama u prilogu.

Foto galerija

Dnevni centar za rehabilitaciju "Slava Raškaj" Rijeka

Dječji rad

Mire Radune Ban 14, Rijeka
slavaraskajrijeka1@gmail.com

Kontakt
Tel: 051/677-127
Fax: 051/677-076