Novosti

PROTOKOL ZA RODITELJE, DJECU I DJELATNIKE TIJEKOM EPIDEMIJE COVID-19

18.05.2020.

1. Pratnja i korisnik dolaze u točno dogovoreno vrijeme za terapiju ispred ulaza u Centar i drže se razmaka od 2m od ostalih korisnika. Dijete ostavlja jaknu, igračke, kišobran kod pratnje. Pratnji nije dozvoljen ulazak unutar zgrade Centra. 

2. Ako korisnik kasni na terapiju, ne produžava mu se vrijeme terapije. U slučaju bolovanja terapeuta, nema zamjene za istog nego se terapija otkazuje.  

3. Pri prvom dolasku roditelj/pratnja je dužan donijeti svu traženu dokumentaciju (suglasnost, potvrdu pedijatra) i jedne čarapice za dijete koje će ostati u Centru taj tjedan.  

4. Korisnici koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, ostaju kod kuće te ih roditelj/skrbnik ne smije dovoditi pružateljima usluga. 

5. Korisnika preuzima njegov terapeut, dezinficira mu ruke, mjeri temperaturu i dezinficira obuću. Ako se pri mjerenju temperature ustanovi povišena vrijednost (37,2 C), dijete se odmah vraća roditelju.  

6. Dijete ne nosi svoje materijale za rad, hranu ni piće. Terapeut daje djetetu dezinficiranu opremu i materijale za rad. 

7. Koristimo samo one igračke koje možemo oprati vodom ili dezinficirati, a da se osuše u jednom danu.  

8. Koristimo samo tvrde knjige koje se mogu dezinficirati. 

9. Iz kabineta će biti uklonjeni tepisi, jastuci i svi ostali predmeti od poroznih materijala.

10. Održavamo distancu od 50cm jer veća nije izvediva. 

11. Ako dijete ide na WC, terapeut ide s njim. Na svakom katu je jedan sanitarni čvor za 2-3 kabineta. 

12. Prostor, površine i materijali korišteni pri terapiji se dezinficiraju nakon svakog korisnika te se provjetrava prostorija. Na kraju dana dezinficiraju se i čiste vodom i deterdžentom svi radni prostori i materijali.

13. Između svake terapije predviđeno je vrijeme od 30 minuta za održavanja higijene prostora. 

14. Kada je terapija završena, djetetu se dezinficiraju ruke i obuju cipele.

15. Korisnika se predaje roditelju ispred ulaza u zgradu Centra, točno u dogovoreno vrijeme, uz bez dodatnog zadržavanja. Informiranje roditelja odvija se na daljinu u dogovoru s terapeutom.

16. U slučaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba koje se jave tijekom boravka u Centru, roditelj je dužan u što kraćem vremenskom roku preuzeti dijete ispred ulaza u Centar. 

Preuzmite protokol >>